Loading...

gjumi10

Orët e para: Në sekondat e para pas vdekjes, oksigjeni shterohet menjëherë dhe aktivitetit i trurit “fryhet”. Më pas neuronet ndalojnë së funksionuari dhe truri nuk çliron më hormone që shërbejnë si rregullatorë për funksione të ndryshme të trupit.

Disa ditë më vonë: Trupi vazhdon të dekompozohet. Qelizat grumbullohen pa rrjedhjen e duhur të gjakut duke rritur dioksid karbonin dhe pehashin e indeve.

Javët e para: Krimbat mund të konsumojnë 60% të indeve në vetëm pak javë dukë bërë që të gazi dhe lëngjet e dekompozuara të çlirohen nga trupi.

Pas një viti dhe më mbrapa: Pjesët e mbetura të trupit tanimë janë ngrënë nga bimët dhe kafshët, madje dhe mbetjet e skeletit. Çdo aspekt i trupit do të jetë i shkatërruar. Më pas molekulat riciklohen në natyrë.

 

Loading...
Loading...
Loading...