Loading...

Bie në mënyrë katastrofike prodhimi i ullirit.
Një nga pasuritë më të mëdha që ka Elbasani është kurora e gjelbër me ullinj shekullorë që rrethojnë qytetin.Edhe pse kultivimi i ullirit në qarkun e Elbasanit është një traditë e vjetër, shqetësues mbetet fakti se nga viti në vit fermerët po përballen me prodhim më të pakët.
Sivjet eshte nje nga vitet per tu harruar pasi shumica e ullinjve nuk kane asnje kokerr.

Fermeret gjithsesi e kane gjetur shkakun.

Sipas tyre faktorët kryesor në uljen e prodhimit të ullirit janë problemet me ujitjen si dhe cilësia jo e mirë e kimikateve që përdoren në të po ashtu një pengesë tjetër për zhvillimin e tij është mungesa e subvencioneve.
Ketyre u shtohen ndotja e mjedisit, helmet, mungesa e insekteve etj.
Ndersa te tjere rendisin edhe varietetin e ullirit, menyren e vjeljes etj.
Greqia nje vend me te njejten klime si vendi yne ka per cdo vit ullinj.
Ndër zonat më të njohura për kultivimin dhe prodhimin e ullirit dhe të nënprodukteve të tij në qarkun e Elbasanit janë zona e Godoleshit, Hajdarani etj.

Loading...
Loading...
Loading...