Loading...

Sot është Festa e Ashures. Të gjithë besimtarët bektashinj e mirëpresin dhe i kushtojnë rëndësi kësaj feste.
Në Elbasan, besimi bektashi zë vendin e tretë për nga numri i besimtarëve. Në qytet dhe përreth tij ekzistojnë disa teqe të cilat kanë një histori të veçantë në Shqipëri.
Sot, në Teqen e Baba Xhemalit ka qenë i pranishëm Kryetari i Grupit Parlamentar Socialist, deputeti Taulant Balla, ish kryetari i Bashkisë z. Qazim Sejdini, kryetari i bashkisë Gledian Llatja, deputetja Evis Kushi, kryetrari i PS Xhevahir Budani etj.
Ata kanë uruar besimtarët bektashinj për këtë festë të rëndësishme në kalendarin e tyre.

Loading...
Loading...
Loading...