Loading...

Është përfundimtare. Embrioni i njeriut do të modifikohet gjenetikisht dhe nuk dihet se cili do të jetë fundi.

Shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar kanë dhënë leje për të modifikuat gjenetikisht embrione njerëzore dhe kjo ndodh për herë të parë në histori.

Leja është dhënë për t’u lejuar shkencëtarëve në kërkimet e tyre. Atyre u janë lejuar të ndërhyjnë në ADN-në e embrioneve në shtatë ditët e para pas fekondimit dhe mund të sigurojë të dhëna afat shkurtra se çfarë ndikon në shkaktimin e abortit tek femrat.

Megjithatë, mbetet ende e paligjshme që shkencëtarët të venë një embrion të ndryshuar tek një grua. Lajmi u bë i ditur nga “The Independent” . Nuk dihen detaje të tjera të këtij vendimi, por ndryshimi në gjenomë do të ketë shumë pasoja duke nisur nga përcaktimi i rezultateve të dëshiruara në pasardhës, në mbrojtjen e disa sëmundjeve, deri në prodhimin e një fetuesi krejtësisht të ndryshëm.

Tani mund të themi me plot gojën se ka nisur alienizimi i shoqërisë.

Loading...
Loading...
Loading...