Loading...

 

univers

 1. Një trup mesatar i një njeriu mbart dhjetë herë më shumë qeliza bakteriale sesa qelizat njerëzore.

  2. Mund t’i marrë një protoni 40,000 vjet për të udhëtuar nga bërthama e diellit në sipërfaqe, por vetëm 8 minuta për të udhëtuar pjesën tjetër të rrugës për në tokë.

  3. Mbi 2000 kilometra e gjatë, Great Barrier Reef është struktura më e madhe që jetohet në Tokë.

  4. Ka 8 herë më shumë atome në një lugë çaji të mbushur me ujë se sa ka lugë çaji me ujë në Oqeanin Atlantik.

  5. Një person mesatar gjatë jetës së tij ecën sa t’i sillet pesë herë botës.

  6. Kur Heliumi ftohet pothuajse në zero absolute (-460 ° F ose -273 ° C), temperatura më e ulët e mundshme, bëhet një lëng me karakteristika të habitshme: rrjedh kundër gravitetit dhe do të filloj të drejtohet lart.

  7. Nëse Betelgeuse do të shpërthejë, ajo mund ta ndriçojë qiellin tonë vazhdimisht për dy muaj. Kjo mund të ndodhë në çdo kohë, brenda një muaji, nesër ose edhe tani.

  8. Një qelizë gjaku merr rreth 60 sekonda, për të bërë një qark të plotë në trup.

  9. Universi i njohur është i përbërë nga 50 miliardë galaktikave. Në një galaktikë normale janë 1 miliardë deri në 1 trilionë yje. Noa

Loading...
Loading...
Loading...