Assortment of fruits
Loading...

Qindra fëmijë kanë vdekur në Indi pasi u zgjuan nga kriza të mëdha dhe dhimbje koke të tmerrshme. Pasi u bënë shumë kërkime për të zbuluar se çfarë e shkaktoi vdekjen e tyre tragjike, doli se atë e kishte shkaktuar një frut ekzotik që quhet Liçi (lychee).

Gjatë periudhës Maj –Qershor, spitalet ishin të mbushura me pacientë të vegjël që vuanin nga krizat dhe nga enjtja e trurit.

Kërkuesit Indianë pas shumë hulumtimesh zbuluan se shkaktari i vdekjes së tyre ishte fruti Liçi (lychee). Këta fëmijë kishin konsumuar shumë nga ky frut me një stomak bosh.


Liçi (lychee) prodhon një lloj toksine që quhet hypoglycin, duke i bërë ata të vuajnë nga hipoglicemia.

Është një sëmundje në të cilën niveli i shqeqerit është relativisht shumë i ulët, duke i shkaktuar një mungesë oreksi dhe më pas kriza të mëdha të cilat përfundojnë të jenë fatale.

Loading...
Loading...
Loading...