Loading...

Sodeto është një fshat i vogël bujqësor në Spanjën verilindore. Fshati ka rreth 240 banorë dhe të gjithë jetojnë një jetë të qetë e të lumtur. Nëse vëren banesat e tyre, ato janë të thjeshta, të bëra nga guri. Makinat e banorëve janë të zhytura në pluhur e baltë, por kjo nuk i pengon banorët të kenë mjete luksoze brenda shtëpive. Në to gjenden mobilje luksoze, duke nisur nga televizorët e mëdhenj të sheshtë, e deri tek orenditë e tjera të kushtueshme.

I vetmi lokal i fshatit ku njerëzit konsumojnë kafen, ose më saktë birrat e përditshme, është bari Cañamoto. Pasi mbarojnë punët në sektorin e bujqësisë, fermerët kthehen në këtë bar për të konsumuar birrat e tyre. Ato kushtojnë vetëm një euro, por banorët paguajnë vetëm kur fatura shkon në 50 euro. Janë të qetë dhe të lumtur.

Por si u bënë të pasur këta banorë?

Më 22 Dhjetor 2011, në orën 9:57 të mëngjesit, e gjithë popullata e Sodeto u bë fituese e lotarisë më të madhe në botë. La Lotería de Navidad, ose El Gordo (“The Fat One”), siç njihet, shpërndan deri në dy miliardë euro çdo vit dhe në vitin 2011, të gjithë në Sodeto kishin një pjesë të numrit fitues. Ndërsa El Gordo u njoftua në televizion, banorët e Sodeto fluturuan nga shtëpitë e tyre dhe dolën në shesh, duke u përqafuar dhe duke u grindur në mosbesim. “

Lotët dhe shampanja rrodhën lumë atë ditë pasi çdo person në Sodeto kishte fituar një pjesë të shumës më të madhe të parave të çmimeve, me vlerë 720 milion euro të kombinuara, mëson “Bota Sot”. Të gjithë, domethënë, përveç një banori.

Duhet thënë se Lotaria e Spanjës funksionon ndryshe nga ato në Shtetet e Bashkuara. Në vitin 2011, kishte 1.800 bileta me numrin e çmimit të parë, 58268. Për shkak se blerja e një bilete mund të jetë e kushtueshme për shumicën e njerëzve, organizatat vendore blejnë bileta dhe i ndajnë ato në pjesëmarrje më pak të kushtueshme. Në vitin 2011, Shoqata e Shtëpiake e Sodeto kishte shitur 1,200 të tilla për njerëzit që jetonin në qytet.

Loading...
Loading...
Loading...