Loading...

Kur dëgjojnë fjalën “kufij shtetëror”, mendja na shkon te rojet e armatosura deri në dhëmbë, qentë e specializuar dhe rrethojat me tela ku me një shikim të ashpër të kërkohet pasaporta.

Eh, ja që nuk është gjithmonë ashtu!

Shumë vende kanë të shënjuar kufijtë vetëm sa për simbolikë, dhe të kalosh në të është si të kalosh nga një qytet në tjetrin.

Ja dhe disa shembuj.


1. Kjo pamje madhështore është një kufi midis Gjermanisë dhe Republikës Ceke. Pamja është thjesht befasuese!

Ky shpat është në kufirin midis Norvegjisë dhe Suedisë.

Ky peshk gjigant që ndan Poloninë dhe Ukrainën simbolizon kufirin kombëtar midis këtyre vendeve.

Argjentina — në të majtë, Brazili – në të djathtë, Paraguai – në mes.

Kufiri midis Kanadasë dhe Shteteve të Bashkuara kalon përmes një qyteti të quajtur Derby Line – drejtpërdrejt nëpër ndërtesa.

Ju mund të hyni në këtë kafene nga Holanda dhe të dilni nga ajo në Belgjikë.

Kufiri midis Nepalit dhe Kinës kalon direkt mbi Everest

Kufiri midis Gjermanisë dhe Holandës është shënuar me një shirit metalik në qendrën tregtare “Eurode”.

Nuk ka asgjë të jashtëzakonshme në kufirin midis Kinës dhe Mongolisë. Vetëm dy dinozaurë që puthen.

Loading...
Loading...
Loading...