Loading...

varri aristotelit

Gjendet varri i filozofit të madh të antikitetit, Aristotelit.

Fakti u be i njohur ne nje konference te zhvilluar ne Selanik. Sipas hulumtuesve varri ndodhet ne veri te Greqise.

“Ka prova të fuqishme se kemi gjetur varit e tij”, tha Kostas Sismanides i cituar nga televizioni shtetëror.

Vari i mundshëm i filozofit është në vendin ku ai ka lindur, në qytetin antik të Stagira-s në lindje të gadishullit Halkidiki pranë qytetit Olimpiada.

“Qytetarët e Stagira-s i sollën eshtrat e Aristotelit në vendin e tij të lindjes pas vdekjes në vitin 322 para erës sonë, duke i vendosur ato në jug të qytetit Khalkis dhe në godinën në formë patkoi që është duke u analizuar”, thanë arkeologët.

Loading...
Loading...
Loading...