Loading...

Nga Shkëlzen Henkoja
Nga data 10 deri ne 13 shtator perfaëesues se zyres se kordinimit kombetar per ceshtjet e ekstremizmit te dhunshem ne varesi te kryeministrit te perfaqezuar nga z Agron Sojati zhvilluan takime me perfaqesuesit e pushtetit vendor ne te gjitha qytetet e qarkut Elbasan ku qellimi ishte fokusimi mbi ceshtjen e ekstremizmit dhe radikalizmit.
Qarku Elbasan eshte modeli i pare ne rang republike ku keshillat vendore te sigurise jane funksionale. Te pranishmit ne takim ngriten shqetesimin se rrethi i Gramshit eshte nder rrethet me papunesine me te madhe e se shume fshatra po braktisen jo vetem nga te rinjte pore e gjithe popullsia e ata pak banore qe kane mbetur jane pa sherbimet si arsim e shëndetësi..
Analfebetizmi eshte ne rritje e te rinjte bien shum lehte preh e ekstremizmit.
Kreu i bashkise z Klodian Tace u shpreh se duhen pare disa ndryshime ne legjistacion shume fshatra jane pa infermjere ,pasi jane larguar ne qsu e ne spitalet me afer ne jemi munduar ti mbulojme me infermher nga qendra por kjo nuk eshte rrugzgjidhje ata banore u duhet infermjeri stabel.

Loading...
Loading...
Loading...