Loading...
Loading...

 

Një makinë tip “BMW” me vlerë 35 mijë Euro eshte vjedhur ne nje kompani ku jepen makina me qira.

Historine e ka treguar Shkëlqim Balla, pronari i saj në emisionin “Stop”, ku tha se më datë 23 Prill 2018 një djalë, i cili sipas patentës quhej Enis Dedaj, mori një makinë me qira konform rregullave të kompanisë. Por ai kishte nje problem, kishte dokumente false.

Pas 2 ditësh, kur i duhej të dorëzonte makinën, ai i dërgoi një mesazh Ballës, ku i thoshte se ia kishin vjedhur makinën disa persona që u kishte para borxh. “Dedaj” madje i tregoi dhe vendodhjen e makinës, ndërkohë që përmes GPS, rezultonte e parkuar në kishën e Shna Ndout në Laç.

“Unë me kursimet e jetës hapa një firmë me makina me qira. Në datën 23 Prill erdhi një klient me dokumente false, që nuk mund t’i njihja dot. Normalisht ne e mbajmë atë (kartën e identitetit), por në momentin kur mori kontratën, mori dhe kartën e identitetit, pavarësisht se ishte false.

Kam mundur t’i marr patentën, një fotografi, ku shkruhej Enis Dedaj. Pasi e verifikova në rrugë dytësore, ky emër nuk ekzistonte, ishte false”, rrëfeu denoncuesi.

“Enis Dedaj” e kishte marrë makinën me qira për dy ditë, por nuk e ktheu më. Ndaj dhe Balla bëri kallëzim penal në polici, duke dorëzuar të gjitha provat që kishte.

Përmes shërbimit GPS, në datën 24 Prill Shkëlqimi ndoqi makinën, e cila rezultoi të ndodhej e parkuar në kishën e Shna Ndout në Laç.

“U paraqita te rajoni i policisë në Laç dhe i thashë që e kam makinën te kisha. Kur shkuam atje ishte greminë dhe nuk kishte rrugë. Aty e kuptuam që GPS ishte çmontuar”, shtoi ai.

Sipas shërbimit të GPS, kjo e fundit është çmontuar në një pikë këmbimi në dalje të Laçit dhe në hyrje të Mamurrasit.

Shkëlqim Balla në mënyrë private mundi ta identifikojë personin që i ka grabitur makinën, por nuk mund të bëjë asgjë, pasi nuk është i sigurt 100 për qind.

Ai tregoi se ia ka dorëzuar policisë të gjitha materialet që ka hetuar vetë, por deri më tani nuk ka asnjë gjurmë as nga autori i grabitjes dhe as nga zbardhja e ngjarjes.

Biznesmeni e pëmbylli duke thënë: “Kjo është punë e policisë, nuk është punë private, prandaj paguajmë dhe taksat”

Loading...
loading...
Loading...