Loading...

Ish – kongresmeni amerikan i Teksasit, Ron Paul ka deklaruar në një intervistë të premten se ai beson se në SHBA ekziston realisht ai që quhet “Shteti i Nëndheshëm – Deep State”, i cili konsiderohet se bashkon organizata dhe aktorë të fuqishëm në programimin e politikave amerikane, për të cilat edhe presidenti, apo instiucionet janë zëdhënës.

Paul deklaroi se dakordësia gati e plotë për të vendosur sanksione të reja ndaj Rusisë në një Senat ku ka shumë kundërshtime për këtë qasje, provon se një dorë e caktuar ka lëvizur gjërat për të pajtuar njerëz që kanë mendime publike kaq të kundërta.

Ekzistencën e një kaste të tillë e ka pranuar edhe ish- kryetari Kogresit, Newt Gingrich. Nuk mund të mos theksohet se intervista lidhet me vendosjen e sanksioneve ndaj Rusisë, një vend me të cilin mund të ketë shumë aktorë në SHBA që kanë interesa të mëdha/respublica

Loading...
loading...