Loading...

Wilson Kokalari nga Gjirokastra ka qenë shqiptari i parë që ka marrë pjesë në misionin e rëndësishëm “Apollo 11”.

Kokalari ka lindur në Shqipëri, por në moshën 1-vjeçare ka emigruar në Amerikë. Ai ka shkruar udhëzuesin që ndihmoi astronautët e “Apollo 11” që të zbrisnin anijen kozmike në tokë në mënyrë të sigurt.

Si inxhinier, Wilson Kokalari luajti një rol të rëndësishëm në misionin Apollo 11. Ai ndihmoi në koordinimin e zbritjes së Apollo 11, por gjithashtu shkroi edhe udhëzuesin që ndihmoi astronautët e Apollo 11 të zbrisnin anijen e tyre kozmike.

Djemtë e tij Wilson Kokalari dhe i vëllai, u dashuruan pas inxhinierisë. Wilson u shkollua në “Perdue University” ku shkojnë pothuajse të gjithë ata që bëhen astronautë. Ai u nda nga jeta më 24 mars 2014 në moshën 78-vjeçare.

Loading...
Loading...
Loading...