Loading...

recetë-780x439

Përbërësit:

▪ 400 g gjoks pule
▪ 150 g spinaq të freskët
▪ 2 dcl qumësht orizi
▪ 4 thelpinj hudhre
▪ 2 lugë çaji thërrmija gruri
▪ 1 lugë çaji kerri përzierje erëzash
▪ 1 lugë çaji spec të bluar të ëmbël
▪ kripë sa mund të kapet me katër gishta

Përgatitja:

1. Në tavë fërgojeni mishin e pulës nga të dy anët për 4 minuta.

2. Fletët e spinaqit kaloni nëpër ujë të vluar.

3. Mishit të pulës shtoni 1 dcl ujë, fletët e spinaqit, thelpinjtë e prerë trashë dhe të gjithë përbërësit zieni për 10 minuta, pastaj shtoni qumështin e orizit dhe erëzat dhe vazhdoni t’i zieni edhe 15 minuta.

4. Para përfundimit të zierjes thërrmijat e grurit përzieni me 2 lugë lëngë mishi, përzieni në gjellë, shtoni zjarrin dhe pasi që gjella të vlojë përfundojeni zierjen.

Për shtojcë ju rekomandojmë oriz të zier, apo patate të ziera.

Loading...
Loading...
Loading...