Loading...

floyd

9 maj 1926 – Richard Byrd dhe Floyd Bennett bëjnë fluturimin e parë mbi Polin e Veriut.

9 maj 1927 – Kanberra zëvendëson Melburnin si kryeqytet i Australisë

9 maj 1944 – Rusia rimerr nën kontroll Krimenë, pas pushtimit të Seavstopolit

9 maj 1945 – Çekosllovakia çlirohet nga pushtimi nazist

9 maj 1945 – Rusët festojnë fitoren e luftës në Sheshin e Kuq

9 maj 1946 – Mbreti i Italisë, Viktor Emanuele abdikon dhe vendin e tij e zë i biri, Umberto II.

9 maj 1949 – Princi Rainier III bëhet monarku i Monakos

9 maj 1955 – Republika Federale e Gjermanisë i bashkohet NATO-s

Loading...
Loading...
Loading...