Loading...

burg itali

Shqiptarët zënë vendin e tretë për nga numri i kriminelëve në Itali. Vendi është vënë nën alarm për numrin e lartë të të burgosurve të huaj dhe pamjaftueshmërisë së shtretërve në burgje.

Përditë ka lajme për ndalim e arrestime shqiptarëve, të cilët sipas raportit më të fundit publikuar nga mediat italiane zënë vendin e tretë të atyre që arrestohen në Itali, paraprirë nga marokenët dhe rumunët. Referuar mediave italiane ‘panorama’ raporton se  “Pjesa më e madhe e të huajve të ndaluar në Itali është i përbërë nga marokenët (16.9%) pasuar nga rumunët (15.9%), shqiptarë (13.8%), nga Tunizia (11%), Nigeria (3.9%) dhe egjiptianë (3.4%)”

Njëmbëdhjetë mijë janë myslimanë, por praktikues janë, sipas Departamentit të Administratës së Burgjeve, rreth 7400. Sa i talon krimeve, llogariten 8192 krimet e pronës, vjedhje e grabitje, 6,226 6559 krimet kundër personit etj.

Loading...
Loading...
Loading...