Loading...

 

Vitet e fundit, çmimi i kanabisit në Shqipëri ka pësuar një luhatje të madhe.

Por kur lulëzoi dhe kur ishte në krizë ky biznes?

Emisioni “Java në RTSH” ka publikuar disa shifra të çmimit të drogës.

Sipas gazetarit Lorenc Vangjeli kjo tabelë tregon se si ka lëvizur çmimi në këtë biznes kriminal.

Lëvizja e çmimit të kanabisit në vite dëshmon në të njëjtën kohë edhe dinamikën e ofertës së afruar nga kultivuesit dhe trafikantët.

I ftuar në emision, gazetari Artan Hoxha ka thënë:

Fillimisht ishte aksioni antikanabis në qershorin e 2014-ës që çoi në rritjen e shpejtë të çmimit në dy vitet që pasuan. Por superprodhimi i 2016-ës krijoi një realitet të ri në tregun europian të kanabisit, bumin e prodhimit “Made in Albania. Krimi ka patur nje rikthim te frikshëm gjatë javes që lamë pas. Me 3 te vrare dhe 9 te plagosur, brenda 48 oreve, nga Shkodra ne Vlore, bilanci eshte me të vërtetë tragjik. Përveç numrit te lartë të viktimave”.

Tabela më poshtë:

Loading...
Loading...
Loading...