23 C
Tiranë
Saturday, October 19, 2019

(Information, Interaction, Attraction)

Portali shitet. Kontakt: infoelbasani@gmail.com
Kryefaqja Tage PENSIONISTE

Tage: PENSIONISTE

Vendimet e reja të qeverisë/ Ndryshohen rregullat për pensionin e pleqërisë...

Me tre vendime të Këshillit të Ministrave, të miratuara dje, qeveria ka bërë një numër ndryshimesh në rregullat aktuale për përfitimin. Çfarë parashikohet për...

Rreth 100 mijë të moshuar do të përfitojnë nga paketa e...

Plani Kombëtar i Veprimit mbi Moshimin për vitet 2020-2025 parashikon edhe një sërë lehtësirash të tjera për të moshuarit në fushën e shëndetësisë, transportit...

Pensionistët/ Rregullat e reja, si mund të rritet pensioni mujor

Çdo i moshuar mund të marrë shtesë në pension. Instituti i Sigurimeve Shoqërore bën me dije procedurën si përfitohet shtesa nga pensionistët. “I siguruari,...

Kompensim deri në 760 lekë për pensionistët, kategoritë përfituese

Voltiza Duro – Të moshuarit që plotësojnë kriteret e përcaktuara në legjislacion mund të përfitojnë disa pensione e përfitime të veçanta për kategori specifike...

Rregullat e reja nga 1 janari 2020/ Sa rritet mosha e...

Nga data 1 janar 2020 ndryshon mosha e pensionit si dhe vitet e punës, gjatë të cilave është paguar kontribut sigurimesh shoqërore, që duhen...

ISSH: Si mund të përfitojnë pension shqiptarët që jetojnë jashtë

Emigrantët shqiptarë që jetojnë jashtë vendit, por që kanë punuar me kontribute në Shqipëri, mund të përfitojnë pension, edhe pse nuk i kanë plotësuar...

Rregullat e reja/ Si del në pension pa mbushur moshën e...

Kushtet dhe dokumentat që duhet të plotësohen për të përfituar pension pleqërie të reduktuar. Si llogaritet masa e përfitimit Të gjithë personat që kanë periudha...

Mënyra e dytë që duhet ndjekur për të marrë një pension...

Një tjetër mënyrë për të rritur masën e pensionit është edhe sigurimi vullnetar. Ky i fundit është një e drejtë që vepron për të...

Vendimi i Qeverisë/ Rritja e pagave para ‘94, si përfitohet shtesa...

Rritja e koeficientëve të indeksimit do të sjellë pensione më të larta, për ata të cilët dalin këtë vit. Eksperti për pensionet, Koço...

Pensioni i parakohshëm, si merret dhe dokumentet që duhen

Instituti i Sigurimeve Shoqërore sqaron kushtet që duhen plotësuar për të marrë pension pa mbushur moshën, dokumentacionin dhe shembuj për masën e përfitimit Sipas statistikave...