32 C
Tiranë
Tuesday, August 20, 2019

(Information, Interaction, Attraction)

Kryefaqja Tage REND BOTE

Tage: REND BOTE

Përplasja e këtyre 3 gjeografive, është duke krijuar një rend të...

  Nga Samir Saran Gjatë 7 dekadave të shkuara, bota është formësuar nga një marrëdhënie e fortë transatlantike me Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Europian që...

Të përgatitemi për ndërtimin e një rendi të ri botëror

  Nga Heiko Maas Henri Kisinger u pyet kohët e fundit, nëse Donald Trump mund të bëhet pa dashje sebep për lindjen e një rendi të...

Në cilin rend botëror jetojmë sot?

“Rendi botëror liberal po shembet?” Me këtë pyetje hapet, në revistën “National Interest”, një analizë e Michael Lind. “Në përgjigje të valës së nacionalizmit...

Rendi i ri botëror, dhe mirëbërësit e Davosit

Rendi botëror që ne njohim po ndryshon, dhe Davos Man, të paktën për momentin, po sprapset. Udhëheqja e mendimit botëror nuk di se çfarë...