Loading...

 

Nëse mendoni se përdorimi i celularit teksa jeni shtrirë për të fjetur ju ndihmon me afrimin e gjumit gaboheni rëndë.

Rubin Topi mjek okulist pranë politikës së specialteteve nr 2 në tiranë shpjegon se pikërisht drita artificiale që emeton aparati smartfonë sidomos në një ambient të errët acaron të gjithë aparatin e shikimit dhe con sinjale të forta në tru me pasoja që shtrihen në kohë.

Mjeku thotë se janë të shumtë pacientët e vizituar prej tij të cilët kanë shfaqur dëmtime në aparatin e shikimit pasi kanë filluar të qëndrojnë me orë të stërgjatura para kompjuterit.

Doktor Topi shpjegon me detaje tre mënyrat sesi mund ti mbrojmë sytë nga drita e ekraneve dixhitale.

 

Loading...
Loading...
loading...