Loading...

krishti

Fakte tronditëse për Krishtërimin. Të dhënat e fundit që janë zbuluar duket se po tronditin krishterimin në lidhje me faktin nëse është kryqëzuar në të vërtetë Jezusi apo jo.

Lektori i Studimeve Biblike dhe Religjioze në Universitetin e Shefilldit Meredith Ëarren zbuloi se ekzistojnë tri raporte në ndryshme rreth kryqëzimit të Jezusit.

Disa ungjij të hershëm nuk e përfshijnë rrëfimin e kryqëzimit të Jezusit sipas tij.

Ungjilli i Mateut, Markut, Lukës dhe Gjonit tregojnë për ngjarjen e kryqëzimit, por në versione të ndryshme dhe asnjëri nuk përmend faktin nëse Jezusi ishte gozhduar apo vetëm lidhur në kryq. Kjo hipotezë e tij ka ndezur polemika të ashpra në qarqet më të larta në Vatikan.

Loading...
Loading...
Loading...