Loading...

bankomat1

Një video e pabesueshme po qarkullon në rrjetet sociale, e cila tregon disa makina parash të paligjshme, të ngjitura në bankomate. Pajisja “shkumuese” e parave u zbulua nga një ekspert i sigurisë i cili po kalonte fundjavën në Vjenë.

Aparati i gjendur që nxjerr shkumë është një pajisje e vogël tipike, që përshtatet për të kopjuar numrin dhe pinin e kartës. Konsulenti amerikan i Sigurisë, Benjamin Tedesco ka gjetur pajisjen e dyshimtë të ngjitur në një bankomat në katedralen e Shën Stefanit në Kryeqytetin Austriak.

Videoja shokuese është shikuar më shumë se 100 mijë herë, që prej shkarkimit të saj në Youtube. Eksperti i sigurisë ka thënë: “Ndërsa isha me pushime me familjen time në Vjenë, shkova për të tërhequr disa para në bankomat. Duke qenë paranojak i sigurisë, përsëris zakonin tim të kontrollit të letrës që del nga bankomati. Sot ishte dita ku roli im i sigurisë nuk paguhej”.

Ai shtoi: “Kur pashë pajisjen e çuditshme njoftova Departamentin e Policisë së Vjenës në lidhje me zbulimin”. Videoja fillon me ekspertin e sigurisë i tregon makinën e parave dhe pozicionin e saj. Më pas tregohet në afërsi aparati i ngjitur në vendin ku futet karta. Me një tërheqje të vogël, eksperti heq aparatin i cili lëshon një shkumë

Loading...
Loading...
Loading...