Loading...

Si të gjithë ne, edhe ju e keni pyetur veten se çfarë ndodh me trupin pasi largohemi nga jeta. Më poshtë keni një ide të gjithë çka ndodh me trupin tonë, hap pas hapi:

Zemra ndalon dhe gjaku grumbullohet

Duke qenë se qarkullimi i gjakut ka ndaluar, ky i fundit grumbullohet në vena dhe arterie.

Trupi nis dhe ndryshon ngjyrë

Ndryshon temperatua

Trupi nuk zotëron më temperaturën 37 gradë Celsius por nis dhe përshtatet me temperaturën e dhomës, duke humbur nga 0.8 gradë çdo orë.

Më pas, trupi ngurtësohet dhe bëhet i akullt, duke nisur nga qepallat dhe qafa

Trupi vazhdon dhe lëviz për disa orë pas vdekjes pasi kontraktohen muskujt

Lëkura tërhiqet, zhduket çdo rrudhë

Organizmi nxjerr jashtë mbetjet (jashtëqitje)

Më pas nis dekompozimi i trupit, që shoqërohet me aromë të rëndë

Krijohen baktere dhe kërpudha

Mund të dëgjohen zhurma: gazra ose rënkime (çlirohen gazrat)

Fryhen sytë dhe gjuha

Degradimi total i trupit

Loading...
Loading...