Loading...

 

​Futbolli është shndërruar në një nga industritë më të mëdha në botë, pasi gjeneron dhe qarkullon shifra stratosferike gjatë një viti kalendarik.

Të drejtat televizive, marketingu, sponsorët, shitja e biletave dhe e fanellave janë mënyrat kryesore të grumbullimit të të ardhurave për një klub futbolli.

Gjithashtu edhe shitja e futbollistëve më të mirë të skuadrës, te klubet më të pasura evropiane, është një mënyrë mjaft e mirë për të mbushur arkën.

Më poshtë janë listuar 20 klubet me të ardhurat më të larta, gjatë vitit 2017.

 1. Manchester United – 676.3 milionë euro
  02. Real Madrid – 674.6 milionë euro
  03. FC Barcelona – 648.3 milionë euro
  04. Bayern Munchen – 587.8 milionë euro
  05. Manchester City – 527.7 milionë euro
  06. Arsenal – 487.6 milionë euro në vitin 2017
  07. Paris Saint-Germain – 486.2 milionë euro në vitin 2017
  08. Chelsea – 428 milionë euro
  09. Liverpool – 424.2 milionë euro në vitin 2017
  10. Juventus – 405.7 milionë euro në vitin 2017
  11. Tottenham – 355.6 milionë euro në vitin 2017
  12. Borussia Dortmund – 332.6 milionë euro në vitin 2017
  13. Atlético Madrid – 272.5 milionë euro në vitin 2017
  14. Leicester – 271.5 milionë euro në vitin 2017
  15. Inter – 262.1 milionë euro në vitin 2017
  16. Schalke 04 – 230.2 milionë euro në vitin 2017
  17. West Ham – 213.3 milionë euro në vitin 2017
  18. Southampton – 212.1 milionë euro në vitin 2017
  19. Napoli – 200.7 milionë euro në vitin 2017
  20. Everton – 199.2 milionë euro në vitin 2017
Loading...