Loading...

Dhjetëra anëtarë të bandave më të madhe të Brazilit janë arratisur nga burgu duke përdorur një tunel shpëtimi në një burg paraguaian.

Anëtarët e bandës ishin midis 75 të burgosurve “shumë të rrezikshëm” që u arratisën në 19 Janar, konfirmon qeveria braziliane.

Ata shpëtuan nga burgu Pedro Juan Caballero në qytetin e Pedro Juan Caballero afër kufirit të Brazilit. Pjesa më e madhe e të arratisurve thuhet se i përkasin bandës braziliane Primer Comando Capital (Komanda e Parë e Kapitalit), e njohur edhe si PÇ.

Autoritetet kanë gjetur që prej asaj kohe një tunel për të cilin besojnë se ishte përdorur në arratisje, si dhe 20 çanta në qelitë e burgut.

Tuneli ishte fshehur me kujdes për të shmangur zbulimin, megjithatë Ministrja e Drejtësisë Cecilia Perez u tha gazetarëve:

Kjo nuk ishte puna e një njeriu të vetëm dhe nuk u bë brenda një dite. Është e pamundur që askush nuk dinte asgjë dhe askush nuk pa asgjë.

Disa raportime tregojnë se 91 të burgosur morën pjesë në arratisje edhe pse 16 u kapën ndërsa po dilnin nga tuneli.

Autoritetet nuk e përjashtojnë mundësinë që shumë prej të burgosurve të zhdukur gjithashtu mund të kenë dalë nga dalja kryesore e burgut me shoqërimin e rojeve.

Drejtori i burgut Christian Gonzalez dhe shefat e sigurisë së objektit janë pushuar nga puna dhe arrestuar, sipas raportimeve.

Mediat lokale raportojnë se Ministria Publike dyshon se stafi i burgut mund të ketë marrë pjesë në ‘falimentimin’ e burgut dhe të paktën 28 roje burgu janë ndaluar, me prokurorin Reinalda Palacios duke thënë “të gjithë do të hetohen dhe mund të ketë më shumë të arrestuar”.

PÇ konsiderohet banda më e madhe e trafikut të drogës dhe armëve në Brazil, dhe raportet shtetërore thonë se pesë kamionë të përdorura nga shkelësit e burgjeve u gjetën të djegura në Ponta Pora në anën braziliane të kufirit.

Policia Kombëtare e Paraguait ka nisur një gjueti për të arratisurit, midis të cilëve janë shumë kriminelë që morën pjesë në një masakër që la 10 të burgosur të vdekur në 16 qershor të vitit të kaluar.

Autoritetet braziliane në shtetin Mato Grosso do Sul kanë lëshuar një alarm, me policinë e shtetit dhe forcat e armatosura që punojnë për të gjetur dhe arrestuar të arratisurit.

Hetimi për ngjarjen dhe kërkimi i prishësve të burgjeve po vazhdon.

Loading...