Në Kosovë thuhet se uji i një burimi bën mrekulli për të shëruar sëmundjet e lëkurës.

Këtë gjë e thotë edhe një 21-vjeçar me emrin Endrit, i cili për dy vite nuk kishte mundur të gjente ilaçin për të shëruar lëkurën nga lythat.

Ai thotë se lythat u zhdukën nga lëkura e tij, pasi filloi të përdorte ujin një buron në një burim në fshatin Baicë.

Ai thotë:

Ky burim është i mrekullueshëm.”
Për shumë vite, ai kishte pasur probleme me lëkurën dhe problemet prej tyre morën fund, pasi ai përdori ujin që buron në fshatin Baicë e Kolshit në Lipjan.


Banorët e këtij fshati thonë se lashtësia e këtij burimi nuk mbahet mend.

Më tej i riu ka treguar:

Gjithçka që bëra ishte pastrimi i trupit me atë ujë, e kam përdorur rreth një muaj dhe lija e ujit, por edhe të gjitha lythat në trupin tim u larguan. Jam shumë i kënaqur me këtë ujë. Shpresoj që ajo nuk do të përsëritet më, por edhe nëse ndodh, unë e di tashmë ilaçin për shërimin e tyre.”