Familja Walton është familja më e pasur në botë. Kjo familje fiton 70 mijë dollarë për çdo minutë që kalon.

Familja në fjalë është pronare zinxhirit më të famshëm të dyqaneve “Walmart”. Pasuria e saj rritet çdo minutë që kalon, siç u tha edhe më lart dhe është pak e vështirë që të llogaritet se sa pasuri kanë aktualisht.

Si më të pasurit e kësaj familjeje renditen dy vëllezërit Jim dhe Rob, pasuria e të cilëve shkon në 48,8 miliardë dollarë. E më pas renditet motra e tyre me Eliss me 48 miliardë dollarë.

Kurse dy vajzat e themeluesit të kësaj kompanie Ann Walton Kroenke dhe Nancy Walton Lorry ka të dyja nga 6 miliardë pasuri secila. Po ashtu edhe në nëna e tyre ka nën zotërim një pasuri prej 6 miliardë dollarë.