Për pjesën dërmuese të kryeministrave drejtimi i vendit është puna e kryesore që ata bëjnë.

Por nuk ndodh kështu me kryeministrin e i Bhutan-it, pasi ai i kalon fundjavat duke punuar në sallat e operacioneve, duke u kujdesur për pacientët e tij.

Para se të bëhej kryeministër i vendit, Lotay Tshering ishte një nga mjekët më të respektuar të Bhutan-it.

Edhe pse tani është kryeministër, ai nuk e ka harruar sallën e operacionit dhe pacientët e tij.

Ai ka thënë:

Unë do të vazhdoj ta bëj këtë derisa të vdes, kur nuk do të jem në gjendje të jem këtu çdo ditë. Sa herë që shkoj në punë gjatë ditëve të javës, dëshiroj që të mund të kthehem majtas drejt spitalit. Në spital kam analizuar dhe trajtuar pacientët. Në qeveri, unë kontrolloj shëndetin e politikave dhe përpiqem t’i bëj ato më mirë.”
Ai është kryeministër i Butanit në nëntor të vitit 2018 dhe është cilësuar si udhëheqësi i lumturisë kombëtare, pasi ishte i vetmi drejtues shteti që mundësoi kalimin nga monarki absolute në demokraci.