Një person ende i paidentifikuar ka gjetur 1.4 kilogramë ar me detektor metalesh. BBC shkruan se ngjarja ndodhi në fushat e arit në Australinë Perëndimore. Këtë rast e bëri publik një dyqan në Kalgoorlie, në të cilën publikuan këtë foto të gurit me ar.

Vlera e saj arrin deri në 100 mijë dollarë australianë. Siç tregoi pronari i dyqanit, Matt Cook, pronari i arit nuk është identifikuar ende. Sipas Cook, ari u gjet rreth 45 centimetra nën tokë.

“Ai erdhi në dyqanin tim dhe më tregoi copën e arit ndërkohë që qeshte”, tha ai për BBC.

Gjetje të tilla kanë ndodhur disa herë sipas ekspertëve. Të paktën ¾ e arit në Australi prodhohet dhe gjendet rreth rajonit të Klagoorlie.

Sipas tyre këto gjetje janë të zakonshme në rajon. Ata kanë shpjeguar se përveç minierave të arit që gjenden në atë rajon, kërkuesit shkojnë fundjavave për të zbuluar copa të tilla për hobi./abcnews.al