Loading...

 

Një peshkatar nga Elbasani tregon se ka kapur një ngjalë të  pazakontë në liqenet e Belshit. Sipas tij, ngjala, jo vetëm që ishte gjigande, por edhe me formë të veçantë.

Ja çfarë shkruan ai për ne duke e publikuar siç na e ka dërguar:

Pershnetje. Jam nji peshkatar nga elbasani. Shkoj gjuj peshk kudo ne shkumbin ne perrenj apo gjole dhe liqene. Ket jav isha ne belsh. Me sakt ne nje liqen ne fshatin rras ku ndodhet ne fund te fshtit.  Hodha grepat dhe kappa ca peshk. Pastaj dola iher rrotull liqenit. Diku poshte prites ishte nji hurdhe me uje. Thashe te futem iher. Rreth e perqark ishte balte e lluce. Nuk kishte peshk por dicka levizi. Kontrollova me dopr neper balt kur fap me rershqiti dicka. Ishte nji njal. Boshatisa pak ujin dhe nisa te kontrolloj prap. Deri sa e pash ne balt. ishte nji njal e madhe. Nuk kisha pare te till. Me mlodhi se nuk pushtohej dot. E qellova disa her me shkop e gur ne koke qe e ndalova. Vec asaj kappa dhe 2-3 tjera ma te vogla. Ngjala e madhe mund te ishte ja 7-8 kile. Kishte nje goje te frikshme me dhamb . une skisha pa deri most nje ngjal te till edhe pse kam kap shum. Nuk dola keq at dite. Dhashe tja jap jui kte lajm. Falimnerit.

 

Loading...