Komuniteti Mysliman i Shqipërisë ka liruar nga detyra Myftiun e Tiranës Ylli Gurra, ndërsa në vendin e tij ka emëruar Lauren Lulin. Gurra ishte kandidat për kreun e KMSH-së në zgjedhjet që u zhvilluan pak muaj më parë, në datë 2 mars, ndërsa nuk arriti që të fitonte përballë Bujar Spahiut.

Në përfundim të procesit, ai kontestoi zgjedhjet, ndërsa lëshoi akuza të forta. Gurra akuzoi se zgjedhjet u morën peng nga Gylenistët dhe në krye të institucionit u vendos njeriu i tyre.

Duket se akuzat kundër drejtimit aktual të KMSH-së, kanë ndikuar në lirimin nga detyra në datë 28 Qershor të Myftiut të Tiranës. Komuniteti Mysliman i Shqipërisë sqaron se Gurra tashmë do të mbajë postin e Këshilltarit të Kryetarit të Komunitetit Mysliman të Shqipërisë.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë njofton se Bujar Spahiu zhvilloi një takim në selinë e Komunitetit Mysliman me imamët e xhamive të Tiranës, ku prezantoi myftiun e ri të Tiranës, Lauren Luli. Gjatë takimit kreu i KMSH-së vuri theksin në dhënien e një impulsi të ri institucionit të myftinisë. Gjithashtu Spahiu vlerësoi punën dhe kontributet e deritanishme në këtë myftini.

Myftiu i ri i Tiranës, Lauren Luli është teolog. Ai ka kryer studimet e larta në Fakultetin e Shkencave Islame në Bursa të Turqisë dhe më pas masterin shkencor në Tiranë. Ai ka ushtruar detyrën e tij si imam dhe myfti si dhe prej dy vitesh mbante postin e nënkryetarit të KMSH-së.

Bujar Spahiu gjate takimit në selinë e Komunitetit Mysliman me imamët e xhamive të Tiranës, i pari në të djathtë myftiu i ri të Tiranës, Lauren Luli

Çfarë janë Gylenistët?
Gylenistët janë organizatë që drejtohen nga kleriku Fethullah Gylen që jeton në SHBA, pasi është në kërkim nga Turqia. Në fillim të vitit 2014, qeveria turke filloi të marrë masa kundër lëvizjes së Gylenit, pasi kleriku i prishi marrëdhëniet me Presidentin Erdogan. Shumë ndjekës të Gylenit u akuzuan për tentativë për grusht shteti në 2016 në Turqi.

Shumë prej tyre u vranë, ndërsa të tjerë u burgosën. Sot në Turqi lëvizja Gyleniste shihet si rrezik dhe Presidenti Erdogan e ka shpallur organizatë terroriste, ndërsa i ka bërë thirrje Shqipërisë, ashtu si shumë vendeve të tjera që ta luftojnë.