Loading...

Plumbat që nuk mund të rrinin të ndarë.

Ky fenomen mbresëlënës ka ndodhur në betejën e Galipolit në Luftën e Parë Botërore. Mirëpo, nuk është gjithçka ashtu si duket.

Në kundërshtim me ata që thuhet, këta plumba nuk u takuan me të vërtetë në ajër. Nëse e shikoni më afër këtë foto do e vëreni se plumbi në të majtë nuk ka barut në të fare, por ai në të djathtë po.

Është shumë e qartë se plumbi në të majtë ishte diku në vend dhe nuk ishte shtirë nga asnjë pushkë.

Plumbi ishte shtënë nga një ushtar i Zelandës së Re. Gjithsesi shembuj kur plumbat janë ndeshur në ajër janë të shpeshtë, sidomos në Luftën Civile amerikane kur shpejtësia e plumbave ishte më e vogël.

Loading...