mat

24 vjet burg ka kërkuar prokuroria e Matit për Ermir Skejën, i akuzuar për “vrasje në rrethana cilësuese”, mbetur në tentativë ndaj dy personave, ngjarje e ndodhur në 28 maj 2015 në zonën e quajtur “Baz”.

Sipas pokurorisë, Skeja ngacmonte bashkëjetuesen e Libjond Permakut – efektiv i Shërbimit të Çështjeve të Brendshme dhe Ankesave. Permaku ka tentuar disa herë që të ndërhyjë te familjarët e Skejës, për të kërkuar prej këtij të fundit që të mos shqetësonte bashkëjetuesen e tij. Por këto tentativa nuk ka rezultuar efikase.

Ditën e ngjarjes, Permaku dhe miku i tij Vilson Totraku kanë qenë në qytetin e Matit, kur janë përballur me të pandehurin Ermir Skeja.
Ndërmjet Permakut dhe Skejës ka nisur një konflikt fizik.

Nga goditjet, ka mbetur i dëmtuar Skeja, i cili ka reaguar duke qëlluar me një pistoletë, të cilën e mbante pa leje.

Nga goditjet e para, ka mbetur i plagosur me disa plumba në trup i dëmtuari Permaku. Menjëherë pranë tij ka shkuar edhe Vilson Totraku, ndaj të cilit është qëlluar sërish me pistoletë nga i pandehuri Skeja.

Dy të plagosurit, në bazë të aktit të ekspertimit, rezulton se kanë marrë plagë, të cilat kanë qenë të rrezikshme për jetën në momentin e goditjes.(Në foto dy të plagosurit ditën e ngjarjes)

Pas plagosjes, autori Ermis Skeja është larguar menjëherë nga vendi i ngjarjes dhe nuk është bërë i mundur arrestimi i tij.

Ndërkohë, dy të plagosurit janë marrë me një makinë të rastit, drejtuar nga një kirurg, i cili i ka dërguar me urgjencë në spitalin e qytetit. Për shkak të gjendjes së rëndë shëndetësore, dy të plagosurit u dërguan me urgjencë në Spitalin e Traumës në Tiranë, ku iu nënshtruan ndërhyrjeve, të cilat u shpëtuan jetën.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here