bashkia elbasan

Bashkia e re Elbasan përbëhet nga 12 njësi administrative ku sejcila prej tyre ka në përbërje lagje dhe fshatra. Qyteti numëron 6 rajone që pëfrfshijnë gjithë lagjet e tij. Ndërsa njësitë administrative në fshat kanë kryesisht në përbërje fshatrat e dikurshëm. 

Ja cila është përbëja e njësive të reja administrative në Bashkinë Elbasan:

Njësitë Administrative

Rajoni 1

Lagja: Kongresi i Elbasanit
Lagja: Luigj Gurakuqi
Lagja: Beqir Dardha
Lagja: Emin Matraxhiu

Rajoni  2

Lagja: Qemal Stafa
Lagja: Brigada 17 Sulmuese
Lagja: Çlirimi
Lagja: Sul Papri
Lagja: Shënkoll

Rajoni  3

Lagja: Skëndërbej
Lagja: Dyli Haxhire
Lagja: 28 Nëntori
Lagja: Syrja Dylgjeri

 

Rajoni  4

Lagja: Vullnetari
Lagja: Partizani
Lagja: Aqif Pasha
Lagja: Kala
Lagja: Visarion Xhuvani

Rajoni  5

Lagja: 11 Nëntori
Lagja: Haxhias

 

 

Rajoni  6

Lagja: 5 Maj

 

 

1.Njësia administrative, Tregan

Njësia  Administrative e Treganit  përbëhet  nga  12  fshatra

Fshatrat; Tregan, Blerimas, Bizhdan, Cikallesh, Gurisht, Kacivel,Kyçyk, Muçan, Shinavlash, Shilbater, Trepsenisht, Tudan

2. Njësia administrative, Shirgjan
Njësia Administrative e Shirgjanit ka në territorin e saj shtatë fshatra,
Shirgjan, Kuqan, Bugjës, Jagodinë, Bathës, Mjekës dhe Kryezjarth.
3. Njësia administrative, Labinot-Mal
Labinoti-Mal është një njësi administrative e Bashkisë së Elbasanit, ku përfshihen fshatrat Labinot Mal, Guri i Zi, Sericë,Lamollë, Benë, Lukaxhi, Qerret, Qafë, Shmil, Dritas.
4. Njësia administrative, Zavalinë

Njësia Administrative e Zavalinës përbëhet nga gjashtë
fshatra, Seltë, Nezhan, Burrishtë, Zavalinë, Kamiçan, dhe Jeronisht.

5. Njësia administrative, Gjinar

Njësia administrative Gjinar përbëhet nga fshatrat; Gjinar, Lleshan, Valesh, Pashtresh, Derstilë, Lukan,
Sterstan, Xibresh, Maskarth, Kaferr, Pobrat

6. Njësia administrative, Gjergjan
Njësia administrative Gjergjan shtrihet  në 7 fshatra: Gjergjan ,Gjonme, Thanë, Muriqan, Kështjellas, Bujaras, dhe Kodër- Bujaras.
7. Njësia administrative, Bradashesh

Përbëhet nga 17 fshatra: Katund i Ri, Bradashesh, Fikas, Petresh, Shënmehill, Shëngjon, Reçan, Shtëmaj, Ulëm, Karakullak, Kusarth, Balëz e Poshtëme, Balëz e Sipërme, Kozan, Letan, Rrilë dhe Gurabardh.

8. Njësia administrative, Funar
Krahina e Funarit përbëhet nga fshatrat; Branesh, Bixëlle, Prec e Sipërme, Cerujë, Korrë,
Mollagjesh, Krrabë e Vogël, Prec e Poshtme, Stafaj
9. Njësia administrative, Papër
Njësia Administrative Papër përbëhet nga 13 fshatra; Papër, Broshkë, Murras, Valas, Vidhas, Pajun,
Bizhutë, Papër-Sallak, Vidhas-Hasgjel, Lugaj, Jatesh, Balldre,
Ullishtaj
10. Njësia administrative, Shushicë

Njësia Administrative, Shushicë përbëhet nga nëntë fshatra ; Shushicë, Shelcan, Mlizë, Hajdaran, Fushë-Buall, Vasjan , Polis i Vogël, Polis Vilan, Vreshtas.

11. Njësia administrative, Gracen

Njësia administrative Gracen ka pesë  fshatra të kësaj njësie,  Bodini, Plangarica, Tërbaçi, Pajenga,

12. Njësia administrative,  Labinot Fushë

Njësia Administrative vendore Labinoti-Fushë përbëhet nga gjashtë fshatra, Labinot-Fushë , Griqan i Sipërm, Griqan i Poshtëm, Godolesh, Xibrakë dhe Mengël.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here