Një anije u përmbys në Liqenin e Kivu në Republikën Demokratike Lindore të Kongos javën e kaluar. Numri i të vdekurve fillimisht ishte 27, ndërsa tashmë është rritur dhe ka shkuar në 40.

Siç raporton “Reuters”, ministri i Përkohshëm i Brendshëm i vendit Basile Olongo konfirmoi se ka shkuar në 40 numri i të vdekurve.

Varka kishte gati 200 të vdekur, ndërsa 100 rezultojnë të humbur.