Loading...

Një shtetas belg është arrestuar në aeroportin Limas në Peru, pasi punonjësit e aeroportit i kapën 20 zogj të gjallë të futur në valixhen e tij.

Hugo Conings, 54 vjeç, u arrestua duke provuar të kontrabandonte zogjtë jashtë vendit në kuti të vogla kartoni.

Oficerët e policisë thanë se ai ishte duke planifikuar të fluturonte në Madrid, Spanjë, për të shitur zogjtë – të cilat ishin të gjitha specie të mbrojtura.

Ndërsa të gjithë zogjtë mbijetuan, disa treguan shenja të dehidrimit dhe kishin humbur një pjesë të pluhurit të tyre, pasi kaluan disa orë në kuti.

Zogjtë janë vendas në xhunglën peruane, dhe gjenden gjithashtu në Ekuador dhe Bolivi.

Midis tyre ishin dy tufanë dhe 16 tanagers, zogj të vegjël, me ngjyra të ndezura, të cilat zakonisht shënjestrohen nga trafikantët. Peru është një shtëpi për më shumë se 1.800 lloje zogjsh. Por trafikimi i paligjshëm vazhdon të kërcënojë speciet vendase, dhe konsiderohet si një nga shkaqet kryesore të humbjes së biodiversitetit në vend.

Loading...