Loading...

Victoria Eugenia Henao, tani 58 vjeç, u takua me Pablo Escobarin kur ishte vetëm 12 vjeç.

Atëherë, Escboar, një 23-vjeçar, po ngjitej me shpejtësi në hierarkinë kriminale.

Ajo ishte vetëm 14 vjeç kur Escobar e detyroi që të bënte një abort në një ambient të errët.

Risultati immagini per Victoria Eugenia Henao

“Unë nuk e dija se çfarë po ndodhte, thjesht e ndoqa e bindur”, zbuloi ajo së fundi në biografinë e saj të re, duke përshkruar se si një grua që e kishte marrë Pablo po shtynte disa tuba plastikë në të, derisa filloi të gjakosej.

Escobar më pas e mori në shtëpi dhe i tha asaj që të ndiqte udhëzimet e dhëna nga gruaja dhe ta informonte për gjendjen shëndetësore.

Edhe pas këtij keqtrajtimi traumatik, ajo qëndroi me Pablon. Një vit më vonë, kur ajo ishte vetëm 15 vjeç, ata u martuan me Kishën e Trinisë së Shenjtë në Palmyra.

Prindërit e saj nuk donin të merrnin pjesë në dasmë dhe Victoria kujton atë ditë me ndjenja të përziera.

Gruaja shprehet:

Nga njëra anë unë e doja atë, por në të njëjtën kohë isha shumë e frikësuar”.
Ajo shpejt filloi të dëgjojë thashetheme për tradhëtitë e shumta bashkëshortore dhe aventurat e Pablos, por thjesht nuk dëshironte të kontrollonte xhepat e tij ose të kërkonte gjurmë trëndafilash në to.

Ajo vazhdonte shkollën, por pas saj ikte në shtëpi për të bërë jetën e një amviseje, duke mbetur sërish shtatzënë. Në vitin e katërt të shkollës së mesme, ajo kujton që i kërkoi një mësueseje që të dilte nga provimi, pasi mund të lindte aty.

Ndërsa ndikimi i Escobar u rrit, u rrit dhe numri i grave në jetën e tij, dhe më e fundit lidhje ishte ajo me Wendy Chavarriaga Gil, e cila zgjati për shumë vite.

Victoria tregon:

Nuk mund ta lija, jo vetëm sepse e doja, por edhe nga frika. Ndihesha plotësisht e pafuqishme dhe nuk e dija se çfarë do të ndodhte me fëmijët e mi dhe mua pa atë. Unë kisha frikë se njeriu më i fuqishëm në Kolumbi mund të bënte diçka për mua nëse e lija atë”.
Risultati immagini per Victoria Eugenia Henao

Frika ishte e justifikuar, sepse Pablo nuk pyeste për asgjë. Më vonë doli se ai kishte porositur edhe heqjen qafe të e partneres Gil, kur mendoi se ajo ishte bërë një informatore.

Pas eliminimit së ministrit të Drejtësisë në 1993, 35-vjeçarja Victoria, tani nënë e dy fëmijëve, u desh të ikte me Pablon dhe fëmijët. Ndërsa kërkesat për ekstradim u rritën më shumë dhe të gjitha silleshin rreth trafikut të “miellit të bardhë”, Pablo më në fund dërgoi gruan dhe fëmijët e tij në një ndërtesë të mbrojtur nga qeveria.

Mandatory Credit: Photo by ZIPI/EPA-EFE/REX/Shutterstock (10013424c)
Victoria Eugenia Henao, widow of late Colombian drug lord Pablo Escobar, poses for the photographer during an interview granted to Agencia Efe in Madrid, Spain, 03 December 2018 (issued on 04 December 2018). Henao, 58, presented her book ‘Pablo Escobar: mi vida y mi cárcel’ (lit. Pablo Escobar: My Life and My Prison), 25 years after Escobar, late top leader of Cartel of Medellin, was riddled with bullets on 02 December 1993. Henao, that began to write the book two years ago, said that ‘The women who love to much pay a heavy price sometimes’.
Victoria Eugenia Henao, widow of late Colombian drug lord Pablo Escobar, presents her book, Madrid, Spain – 04 Dec 2018

Escobar u eliminua në 2 dhjetor 1993. Në kulmin e fuqisë së tij, ai kontrollonte 80 përqind të trafikut të “miellit” nga Kolumbia në Shtetet e Bashkuara dhe vlente të paktën 30 miliardë dollarë.

Loading...