Gjendja në Italia është tej e rënduar prej Covid-19. Janë të shumtë personat që kanë humbur jetën në Itali nga Covid-19.

Në Itali u nisën edhe disa mjekë dhe infermierë nga vendi ynë për t’i ndihmuar. Midis tyre është edhe infermieri, Korab Gjana.

Ai ka treguar se ditën e parë ju është komunikuar se si është gjendja dhe mënyra se si punohet. Infermieri ka thënë:

Pacientët janë të panumërt, vijnë pa fund helikopterë dhe ambulanca.
Infermieri ka treguar se ndodhet në spitalin civil të Brescias. Gati e gjithë Europa është në psikozë prej Covid-19. Thirrjet për të qëndruar në shtëpi vazhdojnë, kudo.

Po ashtu vazhdojnë edhe thirrjet për të respektuar higjenën personale dhe për të repektuar edhe distancimin social.