Stutatat e krijuara nga shtetrrethimi janë nga më të ndryshme, shpesh sa serioze po aq edhe komike.
E tillë ishte situata sot edhe për një burrë në Elbasan i cili u kap nga patrulla e policisë. Ai u justifikua se po shkonte të merrte nusen e cila kishte frikë të dilte.
Po ndërkohë policia i ka kërkuar të zbatojë rregullat ndryshe vihet në pranga dhe shkon në komisariat.
Ja biseda mes tyre-

Polici- Zotëri në shpi për ndryshe do ju dëgoj në polici.
Qytetari- Do shkoj të marr nusen unë e kam dërguar tek daja or burrë.
Polici- Nusen po deshe mbaje, po deshe ndaje. Mos është mërzit nusja që ka ik.
Qytetari- Por jo mor vlla po shkoj ta marr tek Ura e Bakallit jam.
Polici- Po ju gjetëm prap do ju shoqëroj në komisariat. Nga momenti që ka orar do zbatosh rregullin.
Qytetari- Po ta lë nusen unë. Ajo ka frikë. Iku me vrap nusja qepar.