Loading...

Zbulim mahnitës në Peqin. Dhe jo nga arkeologë, por nga nje qytetarë i thjeshte i cili ka qene duke mbledhur gure ne nje perrua malor.
Ndersa ka shkulur guret ai ka gjetur fosile te tilla si guacka, yll deti dhe mbetje te tjera te ngjashme me ato te deteve dhe oqeaneve.
I mrekulluar nga ky zbulim qytetari ka vendosur ta bëjë publik këtë fakt duke na dhënë dëshmi të rralla se dikur deti ka qenë deri në lartësi të tilla. Për pasojë detet, oqeanet, kontinentet nuk jane keto qe shohim sot.
Edhe ne vende te tjera ne kete treve, ne Dumre dhe ne zonen e Darsise ne perrenjte e fshatit Vashaj jane gjetur fosile te rralla cfare te le te kuptosh se e gjithe kjo pllaje dikur ka qene e mbuluar me uje.
Sipas te dhenave te para keto fosile jane nga me te vjetrat ne Shqiperi e Ballkan, ndoshta miliona vjecare.

Ja çfare shkruan qytetari:

Prsh JOQ! Kjo na e mbush mendjen qe bota ka qe e gjitha e permbytur uje… Keto fosile jan gjetur ne nje vend malor te peqinit… Keto fosile jane gjetur ne nje perrua qe rrjedh ne nje vend malor te peqinit…. Un nuk mar vesht nga kto por shof qe kta jane guacka yll deti… Jane gjetur ne perrua ku dihet qe porronjt kan gure por paskan edhe fosile……keto i ka gjetur nje mik i imi qe mbledh gure me kamjon neper perronj…’’

Loading...